El torró

Parlar de torró és parlar de sentiments autèntics

Parlar de torró és parlar d’aquell gust de nostàlgia, d’aquell sabor que ens porta al Nadal, al caliu de la família i les persones estimades.

Parlar de torró de qualitat és parlar de Xixona, un territori amb tradició ancestral, unes terres treballades amb coratge i uns torroners rigorosos i compromesos amb les millors receptes.

 

Parlar de torró és parlar d’ametlla Marcona autòctona, la millor sens dubte; també és parlar de mel, recol·lectada a la zona del Mediterrani, seleccionant varietats monoflorals (romer i taronger), de sabor i aromes penetrants.

Un cop cuita la mescla, afegint una mica de sucre i clara d’ou, s’elabora el tresor més preuat, el torró de més alta qualitat, intens i ple de matisos.

Les varietats més clàssiques

Les varietats més clàssiques són el torró d’Alacant i el torró de Xixona, també se’n fan d’altres com el de massapà, de gema cremada, de xocolata, d’avellanes, de coco, de nata-nous i mil combinacions per deixar-se sorprendre.

A nivell nutricional, és un aliment amb un alt valor energètic, ric en fruits secs: greixos saludables, vitamines i minerals. Qui ha dit que no es podia tenir tot?

Dolços aliments per enamorar als paladars més exigents.